Välkomna till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Slätta Sportklubb
Fotboll

Sommaruppehåll och lite info!
2024-07-01 14:43
Välförtjänta mottagare av Dalecarlias Fair play-pris!

Hej alla föräldrar/kontaktpersoner och framförallt spelare!

 

Nu är första halvan av säsongen avklarad och vi fick en rolig avslutning i form av Dalecarlia cup. Vi gjorde en fin insats och gick till kvartsfinal i A-slutspelet där det tyvärr tog stopp mot förmodligen det bästa motstånd vi mött hittills, som sen även tog hem hela cupen. Att vi dessutom, av 25 lag i vår åldersgrupp, tog hem Fair play-priset (domarna betygsätter lagen i resp match) vittnar om vilket härligt gäng grabbar vi har att göra med. Tack och bra jobbat samtliga!

 

Nu blir det uppehåll några veckor men för den som vill och kan kommer det att bli några frivilliga träningar i Slätta. Vi förväntar oss att ni spelare även kör egen träning bestående av minst två pass uthållighetsträning (t ex löpning 5-10 km) per vecka, som  kombineras med rörlighetsträning och styrka. Vi vet vilket fotbollssug det finns i den här gruppen så ta gärna kontakt med varandra för lite spontanfotboll nu när planerna är tillgängliga! Uppehållet ger dessutom en bra möjlighet att återhämta sig från skada och tveka inte att fråga oss ledare om ni vill ha hjälp med t ex rehabövningar.

 

Vi är generellt mycket nöjda med vårsäsongen och det är kul att se killarnas utveckling både på och utanför planen, där vi nu börjar bli ett sammansvetsat gäng efter sammanslagningen. Det är dessutom flera som knackar på och vill ansluta till vårt lag, vilket är kul men som även kan innebära vissa utmaningar. Har ni t ex en klasskompis som vill testa så är första steget att den personen hör av sig till någon av oss ledare där man presenterar sig och berättar om sina fotbolls-ambitioner. 

 

Vi ledare känner att det är några saker som kan vara bra att förtydliga. För den som är nytillkommen (eller inte har tagit del av det än) är det bra att börja med att läsa “Sammanfattning av föräldramötet (+ lite övrig info)” som ni hittar här: Sammanfattning av föräldramötet (+ lite övrig info) (finns i nyhetsarkivet på hemsidan). Det är viktigt att även du som spelare tar del av informationen!

 

Att vara tränare blir till viss del mer utmanande ju äldre ni spelare blir. För några år sen fick alla som hade en skaplig träningsnärvaro spela lika många matcher och fick lika mycket speltid. När ni nu är i 16-årsåldern ställer vi högre krav och förutom träningsnärvaro tar vi dessutom hänsyn till träningsvilja och inställning. Exempel på det kan vara:

- Att man svarar på kallelser och vilka anledningar som ges till att man inte kan vara med

- Vilken aktivitet och energi man uppvisar på träning/match och även utanför planen

- Att man ser till att komma förberedd till match

- Att man deltar även om det är en aktivitet som man tycker är mindre rolig, t ex att ett fotbollspass ersätts av fysträning. 

 

Det är svårt att i textform gå in för mycket i detalj men vi kommer även att förtydliga detta muntligt för er spelare.   

 

Vi följer spelarutbildningsplanen där målet är att alla i matchtruppen ska spela minst halva matchen. Det innebär inte att det blir exakt lika mycket speltid för alla och anledningar till det kan vara dagsform, vilken roll spelaren har, skadekänning eller viss anpassning till motståndarens spelsystem. 

 

Under cuper och framförallt i slutspel kan det dessutom bli aktuellt att vi anpassar matchtrupp och speltid för att uppnå ett så bra resultat som möjligt (dvs att vi då frångår målet om speltid ovan). Det här är inga lätta frågor, inte minst då det kan medföra att spelare blir besvikna, men även om det medför en del diskussioner mellan oss ledare så har vi samma synsätt och är i det stora hela överens. Om ni har minsta fundering gällande det här (eller något annat) så är det som vanligt bara att hojta till!

 

Ha nu en riktigt skön sommar så ses vi vecka 30 för att påbörja uppladdningen inför Svennis cup den 2:a - 4:e augusti i Torsby (för den som är snabb finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig)! 

 

/Ledarna genom Magnus, 0706573262

Dalecarlia Cup!
2024-06-19 14:31

Hej!

Nu har spelschemat kommit och matcherna är inlagda på Sportadmin. Gå in på appen och förhandsrapportera om du inte kan vara med på en specifik match. Spelare som inte angett någon särskild anledning i den tidigare anmälan räknar vi med kan vara med på samtliga matcher. 

Ni ser även spelschemat här https://dalecarliacup.se/2024/result/team/51251767/timeline och ni kan även passa på att ladda ned Dalecarlia Cup-appen för att enkelt kunna följa vårt lag. 

Det är flera som ännu inte betalat avgiften på 150 kr så swisha till Magnus mobil, 0706573262, och ange vilken spelare det gäller. 

Mer info och uppdaterade kallelser kommer!

/Ledarna genom Magnus, 0706573262 

Grym laginsats i Sandviken!
2024-05-03 11:28
Glatt gäng efter skön seger!

I onsdags gjorde vi en riktigt fin insats mot Stensätra i Sandviken. Speluppbyggnaden, som vi har tränat extra på senaste veckan, satt bra och vi radade upp målchanser. 

 

Efter en 0-2 ledning i halvtid hade vi en dipp där vi släppte tre raka mål men extra imponerande att vi då samlar oss, kommer ifatt och går ifrån till en 5-3 seger.

 

Bra jobbat samtliga!

Sammanfattning av föräldramötet (+ lite övrig info)
2024-04-05 15:41

Måndagen den 25:e mars hade vi föräldramöte och här kommer en sammanfattning av det plus övrig info som är bra att känna till inför säsongen. Vi rekommenderar att även du som spelare tar del av detta. 

 

Inledning

 

Vi började med en presentation av oss ledare. Magnus Nilsson (Loves pappa) och Erik Nyholm (Elis pappa) har varit med som ledare sedan laget startades. För två år sen anslöt Anna Linh Stenquist Foberg (Albin F:s mamma) som har gedigen erfarenhet både som spelare och ledare och förra året fick vi två unga starka nyförvärv i form av William Zackrisson och Simon Lagnelius. I samband med att gänget från Samuelsdal anslöt så har vi fått ytterligare förstärkning på ledarsidan genom Carl Carling (Oscars pappa) och Martin Nyberg (Hugos pappa). 

 

Vi pratade kort om Slätta SK som förening och vi rekommenderar att du tar del av klubbens föreningspolicy via den här länken: https://www.slattask.se/docs/1839/51004/Foreningspolicy-Slatta-SK.pdf . Slätta SK är en breddförening där det ska finnas plats för alla. Mottot är “Så många som möjligt så länge som möjligt”. För att det dessutom ska bli så bra som möjligt finns det förstås även förväntningar och motkrav på den som vill vara med. Som spelare förväntas du vara lojal mot föreningen, ledare och lagkompisar genom att ställa upp på träningar, matcher och andra aktiviteter. För att hålla en hög kvalitet på verksamheten är det även viktigt att vi hjälps åt och att du som förälder/kontaktperson engagerar dig i ditt barns fotbollsintresse. 

 

Träningsupplägg och matcher

 

Så här i början av säsongen, blir det en del ändringar gällande träningstider och från och med 8/4, tills gräset blir grönt, ser det ut så här: Måndag, Slätta: kl 20.45 - 22, Tisdag, Kopparvallen: 19.30 - 20.45, Fredag, Slätta: 17.00 - 18.30 samt en tid på söndagar kl 17 - 18. Tanken är sen att vi tränar tre gånger per vecka + matcher. 

 

Nu när den “riktiga” fotbollssäsongen är igång ska man träna om man kan. Det är viktigt att svara på kallelserna och dessutom ange anledning till att man ev inte kan delta. Det finns självklart giltiga anledningar till att inte vara med men t ex väder eller morgontrötthet är inte en av dem. Om man är sjuk ska man såklart inte träna men om man är trött, haft en tuff dag i skolan etc så är ofta fysisk rörelse (och inte minst att spela boll och träffa lagkompisarna) ett bra hjälpmedel för att bli piggare och må bättre. Är man skadad kan träningarna vara ett bra tillfälle att köra rehab. Vi sa även på mötet att om det kör ihop sig så att studier behöver prioriteras framför träning är det såklart ok. 

 

Vi fortsätter förra årets utbildning gällande det kollektiva spelet (hur vi anfaller och försvarar oss tillsammans) men vi lägger även stor vikt vid den individuella spelarens utveckling. Vi följer till stor del Svenska fotbollförbundets spelarutbildningsplan där vi bryter ned säsongen i perioder med olika fokusområden/teman som ska gå som en röd tråd genom träningarna. Målvakterna kommer att få möjlighet till separat träning och här har föreningen fått ett fint tillskott då förre Brage-keepern Gerhard Andersson har värvats som målvaktstränare.

 

Som tidigare är det krav på träningsnärvaro för att få vara med och spela match. Förutom att vara fysiskt förberedd så använder vi även matcherna till att praktisera det tema som vi har tränat på under den senaste tiden. 

 

Gällande bortamatcher har vi infört ersättning på 5 kr per mil och spelare som swishas till den förälder som kör bilen. Föräldrar/kontaktpersoner kommer även att få turas om att ta hem och tvätta matchställen. 

 

För den som vill kommer det ges tillfälle att miljöträna med U-laget och ev även A-laget. Vi upplever att det hittills har funkat bra men att träna med ett seniorlag kan vara en omställning och innebära en något hårdare miljö så kolla gärna läget med killarna hur de har upplevt det och säg till om det uppstår några funderingar. Vi samarbetar även med vårt 09-lag och förutom att de turas om att träna/spela med oss så får även våra spelare vara beredda att bidra till dem.Våra regler

 

Spelare: Vi tränar och spelar fotboll för att det är roligt. För att det ska bli roligt både på kort och lång sikt tror vi det är bra om vi tar vara på träningstiden samt har en bra stämning i gruppen. Vi har därför tre punkter som har hängt med sen 7-8 årsåldern men som vi fortfarande tycker är viktiga:

  1. När vi ledare blåser i pipan eller på annat sätt påkallar uppmärksamhet, släpper vi bollen, är tysta och lyssnar.. och vi lyssnar med – ÖGONEN.
  2. När vi genomför övningarna leker eller tramsar vi inte utan fokuserar på det vi ska göra och försöker vårt bästa. Om det är något som gör att man inte kan ge 100% är det bra om vi ledare får reda på det.
  3. Vi är schyssta kompisar. Vi tänker på vilken ton vi har mot varandra/motspelare/domare/ledare. Vi ska ha en bra känsla i magen både på väg till och från träningen/matchen. Vi tränar som vi spelar och därför använder vi även ett vårdat språk. Till i år, då vi är en ny konstellation, har vi även infört att vi hälsar på alla när vi ansluter till samling/träning/match.

 

Föräldrar/publik: Vid match håller sig föräldrarna utanför stängslet (vid Slätta konstgräs). Det är självklart kul om ni hejar på grabbarna under match men försök att inte styra dem eller berätta vad de ska göra under spelets gång då det är bättre att de får ta egna beslut. Förstärk gärna positiva aktioner och kanske framförallt ansträngningar och försök (tex "härligt hemåtjobb", "bra skottförsök"). Det viktigaste är inte att utfallet blir lyckat utan att de är redo att pröva igen. 

 

Det är viktigt att energidepåerna är välfyllda inför träning och match. Om man absolut måste ha något tilltugg under match så skippar vi godis och andra sötsaker. Inte heller energidryck är tillåtet i samband med träning eller match.  Även i år ska vi försöka prata om vikten av att förbereda sig med lämplig kost och sömn.

 

Telefon: Även i år gäller telefonförbud i samband med träning eller match (t ex vid samling, i omklädningsrum etc.) Givetvis är det ok om man måste kommunicera med t ex en förälder.

 

Ordning och reda: Då vi är många som vill vara med och spela är det viktigt att vi har ordning och reda på vår utrustning under träningar och matcher. Självklart hjälps vi åt att räkna bollar, samla in koner/västar, städa omklädningsrum etc.

 

Spelarna (och föräldrarna) har skött sig mycket bra genom åren och reglerna ovan har till stor del ett förebyggande syfte. Vi ser inte något motsatsförhållande mellan regler och att ha kul - Tvärtom, ju bättre vi följer reglerna, desto gladare tränare, bättre stämning och mer kul kommer vi att ha.

 

Seriespel, cuper och kick-off:

 

Förutom kommande träningsmatcher har vi ett 11 mot 11-lag anmält till seriespel i P16 Nafu. Vi möter där IK Brage, IFK Mora FK, IF Tunabro, Korsnäs IF FK, Östansbo IS, Leksands IF, Valbo FF, Stensätra IF, Högbo AIK och Sandvikens IF. Mellan datumen 27/4 till 24/6 kommer vi att spela 11 matcher och vi ska försöka lägga in matcherna så snart som möjligt i kalendern. 

 

Cuper:  Vi har anmält oss till Dalecarlia cup i Borlänge 27:e - 30:e juni men det har varit högt anmälningstryck och vi inväntar fortfarande bekräftelse på att vi är garanterade en plats. Vi är även anmälda till Svennis Cup i Torsby 2-4:e augusti. Mer info och kallelser till cuperna kommer inom kort. 

 

Kick off: På grund av innebandycup den 12:e april så ändrar vi datum för kick off till fredag 19:e april. Vi kommer att börja med spel på Slättaplanen och därefter samlas i lokal för mat och roliga aktiviteter. Kallelse och mer info kommer. 

 

Säljaktivitet/Lagkassa och möjlighet att hjälpa till:

 

I år kommer Ravelli att ersättas av Bambusa och försäljning av miljövänliga strumpor. Anders och Lena  Jacobsson  (Anton J:s föräldrar) ställer återigen upp som ansvarig för försäljningen, vilket vi är mycket tacksamma för. 

 

 Då varje aktivitet (cuper, kick off, avslutningar etc.) finansieras av oss i laget är det viktigt att vi hjälps åt för att samla in pengar till lagkassan. Kom gärna med fler förslag gällande lämpliga aktiviteter. Har du kanske eget företag eller kontakter där det kan finnas behov av en punktinsats (inventering, städning etc.)? Maud Hallmans (Ludvigs mamma) ställer upp som kontaktförälder. Stort tack för det!

 

Förutom ovanstående är det bara att säga till om ni vill vara med och hjälpa till på något annat sätt ( t ex cup/aktivitetssamordnare, hjälp att filma matcher etc.) 

 

Övrigt:

 

Det finns inga krav på likartad utrustning etc men på den här länken kan ni se och beställa föreningskläder från Intersport:  https://team.intersport.se/slatta-sk  

 

Vi kämpar på med att lära oss vår nya plattform Sportadmin och vi pratade om att det vore bra att ha ytterligare ett forum för snabb kontakt. En Facebook-grupp kom upp som förslag men om även spelarna ska vara delaktiga verkar det vara få av dem som har Facebook idag. Kom gärna med förslag på lösningar gällande detta!

 

Det är ett härligt gäng grabbar (både “nya” och “gamla”) som vi får ta hand om och även om det fortfarande, och fullt naturligt, är en viss uppdelning i omklädningsrummet så har vi goda förhoppningar om att vi snart är ett sammansvetsat gäng. Tveka inte att höra av er till någon av oss ledare med funderingar, idéer och inspel.

 

Vi gör som sagt det här tillsammans!

 

/Ledarna genom Magnus

Lite info och välkomna!
2024-03-17 22:01

Hej på er!

 

Här kommer lite info inför den fortsatta säsongen och vi vill även passa på att hälsa gänget från Samuelsdal välkomna till Slätta SK och vårt lag!

 

Vi har hittills hunnit köra några träningar och en match tillsammans och det bådar riktigt gott inför fortsättningen. 

 

Måndag den 25:e mars kl 19.30 har vi planerat att ha föräldramöte i Samlaren (Slättaskolans matsal) där ni kommer att få mer ingående info. Kallelse kommer och vi räknar med att minst en förälder/kontaktperson per spelare kan delta.

 

Även om det är ett tag kvar tills serien börjar så är det viktigt, inte minst i den här åldern, att förbereda sig inför säsongen på ett bra sätt. Från och med nu är det obligatorisk närvaro på träningarna och det är viktigt att vi svarar på kallelserna samt anger anledning till att man ev inte kan vara med. Har man en annan aktivitet som krockar med fotbollen är det bara att säga till så löser vi det på något bra sätt. 

 

Vi räknar med att köra tre träningspass i veckan plus matcher och nu under försäsongen kan det även bli ett träningspass på helgen. Det är många lag som ska dela på träningstiderna så vi får försöka ha överseende med att det nu under försäsongen, tills gräset blir grönt, kan bli en del ändringar. Håll utkik i kalendern på Sportadmin och kallelse kommer till alla aktiviteter. 

 

På den här länken: https://team.intersport.se/slatta-sk kan ni se och beställa föreningskläder från Intersport. 

 

Förutom träningsmatcher, kommande seriespel, planerad hemmacup (Dalecarlia) samt bortacup (dvs på annan ort med övernattningar) har vi tänkt anordna en kick-off fredagen den 12:e april. Mer info kommer.

 

Det är bara att hojta till om ni har några funderingar och återigen, till våra nyförvärv, varmt välkomna!

 

Vi ses!

 

Ledarna genom Magnus

 
Facebook
Sponsorer