Välkomna till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Slätta Sportklubb
Fotboll

Sommaruppehåll och lite info!
2024-07-01 14:43
Välförtjänta mottagare av Dalecarlias Fair play-pris!

Hej alla föräldrar/kontaktpersoner och framförallt spelare!

 

Nu är första halvan av säsongen avklarad och vi fick en rolig avslutning i form av Dalecarlia cup. Vi gjorde en fin insats och gick till kvartsfinal i A-slutspelet där det tyvärr tog stopp mot förmodligen det bästa motstånd vi mött hittills, som sen även tog hem hela cupen. Att vi dessutom, av 25 lag i vår åldersgrupp, tog hem Fair play-priset (domarna betygsätter lagen i resp match) vittnar om vilket härligt gäng grabbar vi har att göra med. Tack och bra jobbat samtliga!

 

Nu blir det uppehåll några veckor men för den som vill och kan kommer det att bli några frivilliga träningar i Slätta. Vi förväntar oss att ni spelare även kör egen träning bestående av minst två pass uthållighetsträning (t ex löpning 5-10 km) per vecka, som  kombineras med rörlighetsträning och styrka. Vi vet vilket fotbollssug det finns i den här gruppen så ta gärna kontakt med varandra för lite spontanfotboll nu när planerna är tillgängliga! Uppehållet ger dessutom en bra möjlighet att återhämta sig från skada och tveka inte att fråga oss ledare om ni vill ha hjälp med t ex rehabövningar.

 

Vi är generellt mycket nöjda med vårsäsongen och det är kul att se killarnas utveckling både på och utanför planen, där vi nu börjar bli ett sammansvetsat gäng efter sammanslagningen. Det är dessutom flera som knackar på och vill ansluta till vårt lag, vilket är kul men som även kan innebära vissa utmaningar. Har ni t ex en klasskompis som vill testa så är första steget att den personen hör av sig till någon av oss ledare där man presenterar sig och berättar om sina fotbolls-ambitioner. 

 

Vi ledare känner att det är några saker som kan vara bra att förtydliga. För den som är nytillkommen (eller inte har tagit del av det än) är det bra att börja med att läsa “Sammanfattning av föräldramötet (+ lite övrig info)” som ni hittar här: Sammanfattning av föräldramötet (+ lite övrig info) (finns i nyhetsarkivet på hemsidan). Det är viktigt att även du som spelare tar del av informationen!

 

Att vara tränare blir till viss del mer utmanande ju äldre ni spelare blir. För några år sen fick alla som hade en skaplig träningsnärvaro spela lika många matcher och fick lika mycket speltid. När ni nu är i 16-årsåldern ställer vi högre krav och förutom träningsnärvaro tar vi dessutom hänsyn till träningsvilja och inställning. Exempel på det kan vara:

- Att man svarar på kallelser och vilka anledningar som ges till att man inte kan vara med

- Vilken aktivitet och energi man uppvisar på träning/match och även utanför planen

- Att man ser till att komma förberedd till match

- Att man deltar även om det är en aktivitet som man tycker är mindre rolig, t ex att ett fotbollspass ersätts av fysträning. 

 

Det är svårt att i textform gå in för mycket i detalj men vi kommer även att förtydliga detta muntligt för er spelare.   

 

Vi följer spelarutbildningsplanen där målet är att alla i matchtruppen ska spela minst halva matchen. Det innebär inte att det blir exakt lika mycket speltid för alla och anledningar till det kan vara dagsform, vilken roll spelaren har, skadekänning eller viss anpassning till motståndarens spelsystem. 

 

Under cuper och framförallt i slutspel kan det dessutom bli aktuellt att vi anpassar matchtrupp och speltid för att uppnå ett så bra resultat som möjligt (dvs att vi då frångår målet om speltid ovan). Det här är inga lätta frågor, inte minst då det kan medföra att spelare blir besvikna, men även om det medför en del diskussioner mellan oss ledare så har vi samma synsätt och är i det stora hela överens. Om ni har minsta fundering gällande det här (eller något annat) så är det som vanligt bara att hojta till!

 

Ha nu en riktigt skön sommar så ses vi vecka 30 för att påbörja uppladdningen inför Svennis cup den 2:a - 4:e augusti i Torsby (för den som är snabb finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig)! 

 

/Ledarna genom Magnus, 0706573262

 
Facebook
Sponsorer