Välkomna till vår nya hemsida!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Slätta Sportklubb
Fotboll

Syfte och beskrivning

Slätta SK vill ge stöd till alla ledare vid planering och genomförande av barn- och ungdomsverksamhet inom föreningen och har därför tagit fram en spelarutbildningsplan för fotboll.

Det som beskrivs i denna spelarutbildningsplan bygger på rekommendationer från Svenska fotbollsförbundet (SVFF) utbildningsmaterial samt föreningens vägledning & riktlinjer.

Syftet med vår spelarutbildningsplan är att alla ledare i föreningen ska ha samsyn kring hur vi ska utbilda fotbollsspelare i Slätta SK.

Vi tar hänsyn till barn och ungdomars mognadsnivå för att träning och match ska anpassas till exempelvis deras fysiska, psykiska och sociala förutsättningar. Detta ska genomsyra vår förening och är i grunden samma som Fotbollens Spela, lek och lär, vilket innebär att barnets/ungdomens bästa alltid sätts i första rum och utgångspunkten är barn rättigheter och lika värde

Mål och strategi

Föreningen har definierade övergripande mål som både ledare och spelare aktivt strävar efter att uppnå:

  • Utbildning av fler välutbildade spelare.
  • Skapande av en trivsam och utvecklande lärandemiljö för alla. 

 

Vi tror att ett gemensamt arbetssätt på olika sätt stödjer de övergripande målen och bidrar till en enad riktning för vår verksamhet.

Genom att fokusera på arbetssättet skapar vi också utrymme för dialog, utveckling och flexibilitet i vår

verksamhet men samtidigt en tydlig identitet för vad Slätta SK står för.

 

För att realisera de två övergripande målsättningarna har verksamheten tydligt definierade strategier. Dessa inkluderar att uppnå framgångar både på individuell och lagnivå genom att erbjuda miljöträning och matchmiljöer efter spelarnas utvecklingsbehov.

 

Det här dokumentet ska fungera som stöd i arbetet för att uppfylla den målsättningen. Det ska också skapa en igenkänning mellan våra lag för både spelare och ledare som både bidrar till bättre prestationer och en riktning i vårt fortsatta arbete att utveckla svensk fotboll.

Identitet

Ett lag är många saker; spelsystemets alla delar, ledargruppen, spelarna och

hur alla de delarna samverkar med varandra och omgivningen. Över tid utvecklas det samspelet till en identitet. Mycket av det som idag är och historiskt har varit vår identitet ska vi behålla och förstärka. Det är, har varit och kommer vara framgångsfaktorer för

oss.

 

Hårt arbetande och fysiskt väl förberedda

  • Förståelse för att alltid ha en uppgift som ska uppfyllas i både anfallsspel och försvarsspel.
  • Erbjuder sig alltid som ett passningsalternativ för bollhållare.
  • Ger alltid sitt bästa i varje aktion.

 

Sportsliga

  • Vi visar respekt gentemot alla inom vår sport, inklusive motståndare, medspelare och domare. 
  • Vi hälsar vänligt på alla runt tränings- och matchanläggning, ink. medspelare, ledare och domare

 

Lika värde

  • Präglas av allas lika värde, öppenhet, delaktighet, nyfikenhet och en god lagsammanhållning

 

Ansvarsfulla

  • Vara i tid, hjälpa med material, ansvar för ordning, svara på kallelser, sträva efter bästa prestation oavsett resultat, ha benskydd, ta ansvar för handlingar, och använda respektfullt språk.
Mätpunkter

Att mäta och utvärdera olika aspekter av spelets skeden är avgörande för att förstå lagets och spelarnas prestation och för att kunna identifiera specifika utvecklingsområden där förbättringar kan göras.

Mätpunkter inom fotbollen sträcker sig över olika dimensioner för att ge en heltäckande bild av lagets och spelarnas framsteg. 

 

Dessutom kan tävlingsmoment, där man mäter exempelvis antalet passningar i rad eller andra specifika prestationer, utgöra en kraftfull motivationsfaktor för spelarna. Genom att implementera tävlingselement i träningen skapas en atmosfär av engagemang och strävan efter individuell och kollektiv förbättring. Tävlingar kan sporra spelarna att öka sin passningsprecision, samarbete och andra färdigheter genom en ökad medvetenhet om deras prestationer och en vilja att överträffa sig själva. På detta sätt bidrar tävlingselement till en dynamisk och utvecklande träningsmiljö som främjar prestationshöjningar.

 

Exempel på mätpunkter inom fotbollen kan inkludera:

 

Anfallsspel:  Mäta hur många skott laget har på mål för att bedöma målchanser och effektivitet i anfallsspelet.

Försvarsspel: Räkna antalet bollvinster och tacklingar

 

 
Facebook
Sponsorer
Anmäl skada