Slätta SK startar damlag

Slätta SK har under flera år arbetat långsiktigt och målmedvetet med den egna ungdomsverksamheten. Vi har utbildade ledare som med Slätta SK föreningspolicy och Slätta SK Spelarutbildningsplan i ryggen har skapat en miljö där ”så många som möjligt, så länge som möjligt” vill och kan spela fotboll.

På flicksidan har vi idag rena ålderskullar från F07 till F13. Under den gångna säsongen har vi haft ett U17-lag med spelare födda 2002-2004 och ett U15-lag med spelare födda 2005-2006. Ett antal spelare från båda de sistnämnda lagen har provat på seniorspel i kombinationslaget med ”Innelaget i utkanten” Korsnäs IF U i Division 4 Dalarna.

Nu kan vi återigen stoltsera med ett eget damlag där stommen består av spelare från den egna ungdomsverksamheten. Utöver det består Falu BS Dam idag till hälften av slättafostrade spelare liksom Grycksbo IF har byggt sitt lag runt flera av föreningens tidigare ungdomsspelare. Ett bevis på att föreningen arbetar rätt.

Ledare för Slätta SK Dam är Andreas Pernhall (tränare), Wilhelm Lindqvist (tränare), Andreas Kallursén (målvaktstränare) samt Jonas Morell och Ulf Ängsås (lagledare).

Nicklas Rydstrand avslutar med serieseger

Efter sju år i Slätta SK Herr lämnar Nicklas Rydstrand över ett välmående lag till nya krafter.

Nicklas Rydstrand tog över som huvudtränare under försäsongen 2014. Redan debutåret blev det avancemang i seriesystemet efter att laget säkrat en andraplats i och med seger mot IK Brages veteraner på Domnarvsvallen. Andra året i Division 4 slutade laget på andraplats och fick därmed kvala till trean. I kvalet ledde Nicklas laget till avancemang efter en gastkramande publikfest i Järbo.

Andra året i Division 3 Södra Norrland var det återigen dags för kvaldramatik. Denna gång missade laget avancemang efter en svidande strafförlust mot Kungsängens IF. Året efter åkte laget ur Division 3. Nicklas stannade kvar och tog revansch i och med årets serieseger.

Slätta SK tackar Nicklas för sina år i föreningen och önskar honom all lycka framöver.

Slätta till trean!

Det blev gastkramande slutminuter i väntan på resultat från Dala Järna. Trots säker ledning med 5-0 borta mot IF Tunabro krävdes att Dala Järna IK tog poäng hemma mot Swesom. I 86:e minuten kvitterade Robert Hedman. När domaren till slut blåse av matchen och vi fick rapport via mamma Hedman kunde jublet bryta ut. Slätta SK vinner Dalafyran och är klara för trean!

Lovande start på nya samarbetet

Cajsa Knies

Slätta SK och Korsnäs IF kom i februari i år överens om ett kombinationslag i dalafyran.

Korsnäs IF FK U/Slätta SK inledde seriespelet 14/6 borta mot Våmhus/Älvdalen. Segersiffrorna skrevs till 13-0 och från Slätta SK F17 deltog Leen Jawad och Ellen Svärdström.

Första hemmamatchen spelades igår (17/6) på Lindvallens IP. Motståndarna var Bjursås IK med förstärkning från Division 2-laget Grycksbo IF. Ett härligt Faluderby med två olika samarbeten. Från Slätta SK F17 deltog Linnéa Holm och Cajsa Knies. Vi vann matchen med 11-1 och leder Division 4 Dalarna i en något haltande tabell.

På måndag är det åter dags för hemmamatch då Vansbro AIK gästar Lindvallens IP. En tidig seriefinal i den heta dalafyran.

Slätta SK Målvaktsboost 2021 är i full gång

Under tre måndagskvällar har ledare från våra äldsta lag träffats och diskuterat målvaktsspel. Hur får vi in målvakten som en naturlig del av laget? Hur tränar vi våra målvakter bättre?

Målvaktstränare Tobias Gillberg höll i de olika tillfällena där varje pass hade ett eget tema. Fortbildningen är en del i vår riktade insats för att ge våra fotbollsspelare ännu bättre möjligheter att utvecklas.

Nästa steg i vår trestegsraket är att våra ungdomslag får hjälp av extra målvaktsinstruktörer på träningarna. Det kommer dels att vara målvakter från herrlaget som kommer ut till ungdomslagen och bidrar med sina kunskaper. Det kommer även vara andra målvaktsinstruktörer som besöker träningarna.

Förändringar i årets trupp

Nu när FHM gett besked om seniorfotboll kan vi äntligen börja blicka framåt mot seriestart. Dalafyran säsongen 2020 blir en enkelserie och Slätta SK premiärspelar 1 augusti hemma mot Avesta AIK.

Av lätt insedda skäl resulterar avsaknaden av ett U-lag i att fler spelare lämnar än som kommer in. Sportkommitté Herr är dock inte oroliga. ”Det finns inget egenvärde i att ha många spelare. Vi har bra spelare och det är dessa spelare som ska göra jobbet.

Spelare in

 • Emil Groth (mv), Säters IF
 • Karl Södereng (b), Bjursås IK
 • Rasmus Eriksson Vanemo (f), tillbaka från USA

Spelare ut

 • Tim Schelhaas och Hüseyin Körkaya, Korsnäs IF
 • Behez Ibrahim och Yuusuf Absuge, Falu BS
 • Emil Sundvall, Bollnäs Kurd IF
 • Nils Forsgren, flyttar till Stockholm
 • Akram Malak, ny klubb ej klar
 • Adam Bergstål och Arda Güclü, slutar

Vart tar alla U-spelare vägen?

 • Oskar Hedlund Brandberg till Mockfjärds BK
 • Ethan Jaques till Vika IF
 • Anton Mårtensson till HAIK
 • Mahdi Alameh, ny klubb ej klar
 • Albin Wolff, Anton Berg, Arvid Borelius, Balasz Tarjan, Gustav Hårrskog, Joel Gullans, Mustafa Bakoyan, Rasmus Åberg, (uppehåll).

Information fotbollsskola

Varmt välkomna till Slätta SK:s Fotbollsskolan 2020!
Slätta SK bedriver skolan i egen regi och satsar på att erbjuda en rolig och utvecklande vecka såväl för de barn som nyss börjat eller för första gången vill prova på fotboll som för våra etablerade spelare som vill förbättra sina färdigheter.

Skolan pågår mellan 9 och 13 förutom måndag.

Mellanmål serveras klockan 10:30 varje dag och består av risifrutti, frukt och Festis. (Ta gärna med något extra).

Måndag 15/6 (Upprop)
För att undvika större folksamlingar har vi valt att ha flera upprop där information kring veckan görs gruppvis.
Var vänligen och acceptera tiderna.

08:30 Pojkar Född 2014 (Konstgräset)
08:30 Pojkar Född 2013( Konstgräset)
08:30 Flickor Född 2014 (Naturgräset)
08:30 Flickor Född 2013 (Naturgräset)
08:30 Flickor Född 2012 (Naturgräset)
08:40 Flickor Född 2011 (Kullen)
08:40 Pojkar Född 2012 (”lilla konstgräset vid kullen”)
08:40 Pojkar Född 2011 (”lilla konstgräset vid kullen”)
08:40 Flickor Född 2010 (Konstgräset)
08:40 Pojkar Född 2010 (Konstgräset)
08:50 Flickor Född 2009 (Naturgräset)
08:50 Flickor Född 2008 (Naturgräset)
08:50 Pojkar Född 2009 (Kullen)
08:50 Pojkar Född 2008 (Kullen)

Att tänka på vid avlämning:
Vi börjar alltid dagen med att räkna in alla barn och bocka av dom mot en lista. Detta gör vi varje dag så viktigt att vara i tid. Då får dom samtidigt en fotboll, en Slätta SK tröja i en storlek som ni angett när ni anmält ert barn samt en vattenflaska. Passa på att vara med ert barn en liten stund och informera er om läget och ställ frågor.
Barnen delas upp i åldersgrupper för att få bästa möjliga förutsättningar.

Efter fotbollsskolans slut varje dag:
Upphämtning sker kl.13:00 vid Slätta IP varje dag. Hämtar ni ert barn tidigare än 13:00? Meddela alltid det till ert barns ledare så de kan bocka av på sin lista så vi har koll på att någon redan åkt hem.
Skulle ni mot all förmodan bli sena så meddela detta till någon instruktör.

Mat & allergier:
Varje dag vid 11-tiden bjuds det på en risifrutti, banan och festis.
Några av er har meddelat diverse allergier och del diverse önskemål om mellanmål.
Men, det kanske inte passar alla . Skulle det vara så att det inte passar en dag, skicka gärna med ert barn någonting som passar den dagen, hjälp oss gärna här för vi har ingen möjlighet att lösa alla behov, även om vi försökt så långt det går. OBS! Det råder nötförbud under veckan.

Nu hoppas vi på en fantastisk vecka med bra väder, lyckliga barn och glada föräldrar.

Vänliga hälsningar
Jon Moberg
Slätta SK

Kontaktperson under hela fotbollsveckan: Jon Moberg och nås på 023-87730.

Här finner du information kring hur Slätta SK Fotboll ställer sig till hanteringen av Coronaviruset.
Vi följer löpande ny information, rekommendation och beslut från Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Utrikesdepartementet, Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet och Dalarnas Fotbollförbund.
Vi uppdaterar riktlinjerna så fort nya direktiv ges.

– Alla friska barn är tillåtna att träna och spela match utomhus.

– Genomför matcher/träningar utan publik. Be föräldrarna att ta en promenad när de lämnat av barnen vid planen för att inte skapa stora folksamlingar.

– Håll ett tydligt avstånd till andra träningsgrupper som befinner sig på angränsande planytor.

– Vi tar inte i hand när vi hälsar på varandra och vi använder inte gemensamma vattenflaskor inom träningsgruppen. Vi undviker omklädningsrum före och efter träning/match, be spelarna att komma ombytta till planen. Ha samlingar utomhus.

– Uppvisar du förkylningssymptom råder närvaroförbud på träning och match. Stanna hemma!

Svenska cupen spelas utan publik

Det är dags för den andra och avgörande matchen i kvalet till Svenska cupen här i Dalarna. Efter en komfortabel seger mot Korsnäs IF FK är det division 2 laget Kvarnsveden IK som står som motståndare. Vinnaren av Kvarnsveden och Slätta möter Forssa i kvalfinal.

Med anledning av Coronaviruset, regeringens nya direktiv mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer och SvFF;s uppdaterade riktlinjer kommer matchen ikväll borta mot Kvarnsveden IK att utföras utan besökare/publik.

Följ matchen live här

Anmälan till fotbollsskolan 2020

Välkommen till webbanmälan för Slätta SK:s Fotbollsskolan 2020.

Fotbollsskolan är vecka 25 , måndag 15/6 – torsdag 18/6 vi börjar kl.09.00 och slutar 13.00 alla dagar förutom den första dagen då vi har ett kortare informationsmöte med alla 08.45.

Anmälningsavgiften är 650kr/deltagare och betalas i samband med anmälan.
För det får ni fyra härliga dagar på Slätta IP, en T-shirt, en boll och en vattenflaska och så mellanmål 1ggr/dag.

Materialet delas ut på plats förutom bollen som delas ut sista dagen.

Troligtvis kommer mellanmålet bestå av festis, risifrutti och frukt eller liknande.
Vi rekommenderar även för dem som vill fylla på magen med något extra att ha en egen matlåda med sig utöver det målet som vi erbjuder.

Måltiden serveras ungefär kl 10.30 mellan dagarnas två träningspass.

Betalning görs till Slätta SKs bankgironummer 5545-5109 med information om barnets/barnens namn och personnummer. Swish går också bra: 123 041 6438 (Glöm inte att ange namn & personnummer.

Sista anmälningsdatum är 8 maj.
Anmäl i god tid för att vara säker på att komma med. Endast anmälan på webben.

Anmäl dig här

Sen anmälan
Anmäler man efter 8 maj finns det ingen garanti att få spelarpaketet.

Frågor och funderingar? Skicka mail till slattaskfotbollsskola@gmail.com eller SMS till 072-54 57 995

Åldersklasser
P/F 2014
P/F 2013
P/F 2012
P/F 2011
P/F 2010
P/F 2009
P/F 2008
P/F 2007
P/F 2006

Grupperna kommer att slås ihop utifrån antal i respektive grupp.

Att välja Slätta SK:s fotbollsskola gynnar föreningen och stödjer utvecklingen på ungdomssidan.

Hoppas vi ses i sommar!

Med vänlig hälsning
Slätta SK, Jon Moberg

Vi startar fyra nya lag

Slätta SK kommer denna säsong att starta fyra nya lag. Knatteskolan 2019 blir till 2020 års F12, F13, P12 och P13. Ni kan redan nu anmäla er via www.laget.se/slattask/Member. Följ instruktionerna, fyll i alla uppgifter och välj det lag ni vill anmäla ert barn till.

Det finns alltid behov av engagerade föräldrar. Är ni intresserade av en roll som tränare, lagledare, kontaktförälder eller annan insats så kontakta Magnus eller Daniel i Ungdomskommittén. Det går även bra att höra av sig med eventuella frågor. Annars så ses vi på föräldramötet som vi kommer att kalla till inom kort.