Äntligen börjar säsongen 2021

På fredag åker herrlaget till Norduppland för seriepremiär i Division 3 Södra Norrland. Motståndare är Strömsbergs IF som, efter att ha åkt ur Division 2 säsongen 2018, är inne på sin tredje säsong i trean. Då inleds årets säsong som p.g.a. restriktioner flyttats fram till nu och därmed pågår till slutet av november.

Laget består precis som ifjol av till stor del egna produkter kryddat med några nya. Vi har spelarna (Eidet, Rickarsson, Vanemo, Wiborg) som kommer från den egna ungdomsverksamheten. Vi har egna produkter (Kaps, Johansson, Lindgren, Norgren, Rathsman, Wemyss) som spelar seniorspel via en sejour i IK Brages akademi. Vi har även några äldre egna produkter (Moberg, Nordahl, Westerberg) som av olika anledning varit i andra föreningar vid olika tillfällen, så som Falu FK och Bälinge IF.

Nya för säsongen är Sebastian Alajääski (IF Tunabro), Anton Berg (Sundborns GoIF), Adrian Chilo (Tällbergs IF) och Linus Lindqvist (Torsåkers IF). Dessutom gör Carl Rahtsman och Fraser Wemyss comeback p.g.a. den speciella säsong som blivit.

Ni har väl inte glömt att teckna säsongskort?

Spelartruppen 2021

1. Patrik Anderses, mv
2. Henrik Nordahl
3. Jon Moberg
4. Adam Fernqvist
5. Alve Rickardsson
6. Karl Södereng
7. David Norgren
8. Boaz Japalwonga
9. Carl Rathsman (tillbaka från studier i Uppsala)
10. Martin Westerberg
11. Hugo Wiborg
12. Max Eidet (tillbaka från Bjursås IK)
13. Linus Kaps (ny från IK Brage U19)
14. Anton Berg (ny från Sundborns GoIF)
15. Rasmus Vanemo
16. Fraser Wemyss (tillbaka från studier i Sthlm)
17. Basiru Jagne
18. Adrian Chilo (ny från Tällbergs IF)
19. Gustav Lindgren
20. Linus Lindqvist (ny från Torsåkers IF)
21. Rikard Skoglund
23. Mukthar Ahmed
25. Sebastian Alajääski, mv (ny från IF Tunabro)
98. Erik Johansson, mv

Instruktör till Slätta SK fotbollsskola 2021

I rollen som fotbollsinstruktör kommer du att jobba i en miljö där utveckling och hälsa är i centrum. Målsättningen är att forma en lärandemiljö som utvecklar barn och ungdomar och ger förutsättningar för ett livslångt lärande och en aktiv livsstil.

Vi söker dig som vill vara med och arbeta på Slätta fotbollsskola som håller hög kvalitet och arbetar utifrån barnens intressen och behov. Det är viktigt att du som söker tjänsten kan samarbeta med dina kollegor och kan anpassa dig utifrån barnens behov.

Vi lägger stor vikt vid erfarenhet att leda och utbilda barn och ungdomar.
Tränar utbildning C eller liknade erfarenhet är något vi värderar högt.

Lönetyp: Fast

Skolan är vecka 25.
Som anställd ingår tre obligatoriska planeringsmöten samt ett praktiskt pass innan skolstarten.

Skicka ansökan till:
slattaskfotbollsskola@gmail.com

Ansökan behöver vara inne senast 31 mars.

Varmt välkommen med din ansökan

/ Slätta SK

Jon Moberg

Alajääski och Kaps nya i årets trupp

Trots att det nu inte är gemensamma fotbollsträningar så fortgår arbetet med förberedelserna inför kommande säsong. Det viktigaste är att vi får behålla den trupp som vi byggde upp den gångna säsongen.

Sedan tidigare är det emellertid klart att Carl Rathsman och Fraser Wemyss flyttar från Falun p.g.a. studier. Även Emil Groth har flyttat och söker sig därmed till ny förening.

Förstärker laget gör Sebastian Alajääski från IF Tunabro. En välskolad och bollskicklig målvakt som kommer stärka målvaktsgruppen avsevärt. Linus Kaps återvänder till moderföreningen efter ett antal säsonger i IK Brages Akademi. En viktig pusselbit i lagbygget då laget saknat renodlade anfallare. Även Max Eidet återvänder efter en säsong i samarbetsklubben Bjursås IK. En mångsidig spelare som var med och förde upp Bjursås till femman. Ytterligare några spelare är på väg in.

Spelare in

  • Sebastian Alajääski (mv), IF Tunabro
  • Max Eidet (m), Bjursås IK
  • Linus Kaps (f), IK Brage U19

Spelare ut

  • Emil Groth (mv), flyttat till Karlstad – klubb ej klar
  • Carl Rathsman (m), flyttat till Uppsala – klubb ej klar
  • Fraser Wemyss (b), flyttat till Stockholm – klubb ej klar

Henrik Jatko ny huvudtränare

Henrik Jatko blir ny huvudtränare för Herr A. Arbetet med att bygga övriga ledarstaben pågår. Det handlar om en eller två personer till beroende på roller. Klart är emellertid att Jon Moberg fortsätter i sin roll som spelande assisterande tränare och att Ola Tollsten fortsätter i sin roll som lagledare.

Fem korta frågor till Jatko

Välkommen som ny huvudtränare för Slätta SK Herr A. Hur ser du på din nya roll?

Tack! Som huvudtränare i Slätta är min plan att fortsätta utveckla och sätta ett spelsystem som anpassas till spelartruppens sammansättning och utöka detaljer i spelet för olika situationer, de olika lagdelarna och även individers roller. Det finns mycket talang och kvalitet i gångna årets spelartrupp som vi ska förädla genom att skapa en gemensam plattform i spelsystemet där spelarna kan utvecklas vidare och nå sin fulla potential. Slätta ska ha en attraktiv miljö för spelare att utvecklas i och bidra till att förbättra lagets prestationer och därmed driva hela föreningen framåt.

Du har tidigare varit ungdomstränare i Slätta SK och nu senast assisterande tränare i Herr A. Däremellan var du en säsong i Bjursås IK Herr. Hur ser du på de olika uppdragen?

Som ungdomstränare jobbar du med att utveckla spelare på flera olika plan inom teknik och taktik och även mentalt. Du försöker skapa framtida spelare som ska kunna hantera en A-lagsmiljö. Som assisterande tränare i Bjursås och Slätta skiftade fokus i tränaruppgiften till att handla mer om uppbyggnad och utveckling av spelsystem och lagdelarnas samspel. Detaljer i spelet blev viktigare att uppmärksamma och belysa och sedan utveckla i träningssituationer.

Det är ännu inte klart med assisterande tränare eller målvaktatränare. Hur ser du på den processen?

Vi har inte bråttom. Jag och Jon har redan påbörjat planeringen för säsongen. Det viktigaste är att det blir rätt person.

Du har Jon Moberg vid din sida som precis som förra året har en spelande assisterande roll. Hur ser du på hans roll i tränargruppen?

Jon är välutbildad och välmeriterad spelare och ledare. Hans erfarenheten kommer vara ovärderlig under säsongen både på och utanför planen. Jag och Jon pratar samma “fotbollsspråk” och är båda intresserade av att belysa detaljer i spelsystem och upplägg. Hans perspektiv på planen kommer komplettera övriga tränarstabens perspektiv utanför planen på och leda till en snabbare mer detaljrik återkoppling och bättre spelutveckling.

Vad händer härnäst för tränar- och spelargruppen?

Efter någon veckas uppehåll kommer träningarna igång under vecka 45 och sen ska vi delta i Futsal-DM den 21:a november. Efter det tar vi fart mot kommande säsong i division 3.

Slätta SK startar damlag

Slätta SK har under flera år arbetat långsiktigt och målmedvetet med den egna ungdomsverksamheten. Vi har utbildade ledare som med Slätta SK föreningspolicy och Slätta SK Spelarutbildningsplan i ryggen har skapat en miljö där ”så många som möjligt, så länge som möjligt” vill och kan spela fotboll.

På flicksidan har vi idag rena ålderskullar från F07 till F13. Under den gångna säsongen har vi haft ett U17-lag med spelare födda 2002-2004 och ett U15-lag med spelare födda 2005-2006. Ett antal spelare från båda de sistnämnda lagen har provat på seniorspel i kombinationslaget med ”Innelaget i utkanten” Korsnäs IF U i Division 4 Dalarna.

Nu kan vi återigen stoltsera med ett eget damlag där stommen består av spelare från den egna ungdomsverksamheten. Utöver det består Falu BS Dam idag till hälften av slättafostrade spelare liksom Grycksbo IF har byggt sitt lag runt flera av föreningens tidigare ungdomsspelare. Ett bevis på att föreningen arbetar rätt.

Ledare för Slätta SK Dam är Andreas Pernhall (tränare), Wilhelm Lindqvist (tränare), Andreas Kallursén (målvaktstränare) samt Jonas Morell och Ulf Ängsås (lagledare).

Nicklas Rydstrand avslutar med serieseger

Efter sju år i Slätta SK Herr lämnar Nicklas Rydstrand över ett välmående lag till nya krafter.

Nicklas Rydstrand tog över som huvudtränare under försäsongen 2014. Redan debutåret blev det avancemang i seriesystemet efter att laget säkrat en andraplats i och med seger mot IK Brages veteraner på Domnarvsvallen. Andra året i Division 4 slutade laget på andraplats och fick därmed kvala till trean. I kvalet ledde Nicklas laget till avancemang efter en gastkramande publikfest i Järbo.

Andra året i Division 3 Södra Norrland var det återigen dags för kvaldramatik. Denna gång missade laget avancemang efter en svidande strafförlust mot Kungsängens IF. Året efter åkte laget ur Division 3. Nicklas stannade kvar och tog revansch i och med årets serieseger.

Slätta SK tackar Nicklas för sina år i föreningen och önskar honom all lycka framöver.

Slätta till trean!

Det blev gastkramande slutminuter i väntan på resultat från Dala Järna. Trots säker ledning med 5-0 borta mot IF Tunabro krävdes att Dala Järna IK tog poäng hemma mot Swesom. I 86:e minuten kvitterade Robert Hedman. När domaren till slut blåse av matchen och vi fick rapport via mamma Hedman kunde jublet bryta ut. Slätta SK vinner Dalafyran och är klara för trean!

Lovande start på nya samarbetet

Cajsa Knies

Slätta SK och Korsnäs IF kom i februari i år överens om ett kombinationslag i dalafyran.

Korsnäs IF FK U/Slätta SK inledde seriespelet 14/6 borta mot Våmhus/Älvdalen. Segersiffrorna skrevs till 13-0 och från Slätta SK F17 deltog Leen Jawad och Ellen Svärdström.

Första hemmamatchen spelades igår (17/6) på Lindvallens IP. Motståndarna var Bjursås IK med förstärkning från Division 2-laget Grycksbo IF. Ett härligt Faluderby med två olika samarbeten. Från Slätta SK F17 deltog Linnéa Holm och Cajsa Knies. Vi vann matchen med 11-1 och leder Division 4 Dalarna i en något haltande tabell.

På måndag är det åter dags för hemmamatch då Vansbro AIK gästar Lindvallens IP. En tidig seriefinal i den heta dalafyran.

Slätta SK Målvaktsboost 2021 är i full gång

Under tre måndagskvällar har ledare från våra äldsta lag träffats och diskuterat målvaktsspel. Hur får vi in målvakten som en naturlig del av laget? Hur tränar vi våra målvakter bättre?

Målvaktstränare Tobias Gillberg höll i de olika tillfällena där varje pass hade ett eget tema. Fortbildningen är en del i vår riktade insats för att ge våra fotbollsspelare ännu bättre möjligheter att utvecklas.

Nästa steg i vår trestegsraket är att våra ungdomslag får hjälp av extra målvaktsinstruktörer på träningarna. Det kommer dels att vara målvakter från herrlaget som kommer ut till ungdomslagen och bidrar med sina kunskaper. Det kommer även vara andra målvaktsinstruktörer som besöker träningarna.